Zoeken

Over Beernem

.
over beernem

Laat de drukte achter je en geniet van de rust, de ruimte en de stilte die Beernem te bieden heeft. Laat je meeslepen door onze spannende en mysterieuze geschiedenis.

Wandel en fiets door de verhalen van het Beverhoutsveld, eeuwenoud strijdtoneel tussen Brugge en Gent, met haar bewogen kanaalgeschiedenis en de legende van de Jonkvrouw van Beveren.

Geniet van ‘In Campo Bulleskamp’ of Bulskampveld met zijn uitgestrekt bos en heidegebied, kastelen en zomerse buitenverblijven van de Vlaamse en Brugse adel die het decor vormden voor intriges en de beruchte ‘Moorden van Beernem’.

Kanaal Sint Joris
wandelen

Bezoek Oedelemberg en Het Schepenhuys en proef bij de horeca onze heerlijke streekproducten. Fiets door het pittoreske kanaaldorp Sint-Joris met zijn imposante dreven en breng een bezoekje aan de prachtige kerk. Of vaar Beernem binnen, leg aan in één van de grootste binnenjachthavens van het land en ontdek onze groene gemeente vanop het water. Kom tot rust en laat je verwennen in één van onze prachtige B&B’s, vakantiewoningen of -hoeves.

Over Beernem.

Laat de drukte achter je en geniet van de rust, de ruimte en de stilte die Beernem te bieden heeft. Laat je meeslepen door onze spannende en mysterieuze geschiedenis.

geschiedenis van Beernem

Geschiedenis van Beernem

De geschiedenis van Beernem gaat al meer dan duizenden jaren terug. Lees hier o.a. over het ontstaan van onze gemeente.

Oedelem tijdens WOI

Oedelem tijdens WO I

In oktober 1914 werd Oedelem ingenomen door het Duitse leger. Vier jaar lang leefde de bevolking in bezet gebied. Ontdek via drie uitgestippelde wandelingen welke gevolgen de bezetting had voor de inwoners en welke verborgen stukjes oorlogserfgoed je in Oedelem kan vinden.

Mysterie in bossen

Mysterie in bossen van Vlaanderen

In het provinciaal domein Bulskampveld verwijst een grafmonumentje naar de eerste van de ‘moorden van Beernem’. De feiten werden geromantiseerd in de TV1-serie ‘De Bossen van Vlaanderen’ en spreken tot op vandaag tot de verbeelding.