Zoeken

Is een begraafplaats voor jou een plek waar je liever snel weer weggaat? Of maakt het je net nieuwsgierig, als je wandelt langs die rijen stenen, die oude namen en verweerde foto’s, de data op de stenen… Wat is er gebeurd tussen de eerste en de tweede datum? Wat als diestenen zouden kunnen spreken, wat zouden we dan te weten komen?

Podcastmakers Emma Vanpaemel en Elke Vanhaecke zochten het voor je uit. Vanaf nu kan je luisteren naar de verhalen van vijfmensen die Beernem mee gevormd hebben. Want

 “Als de stenen op een kerkhof konden spreken was er evenveel ambiance als in een café.”

 

Bij de graven van Irma Van Rie, Richard Batselaere, Wilfried De Gersem, Augustinus De Poorter en Maurice Vanhaecke vind je een QR-codes. Scan ze met je smartphone en beluister de verhalen achter de stenen.

Arne Vanhaecke verzorgt de muziek, ActriceIlse De Koe werkte mee aan 1 van de ‘stenen’ en de Beernemnaren Gaby Coucke, Jean-Claude Vanhaecke, Thierry Gobert, Mickey Batselaere en Eddy Depoorter zijn te horen in de podcast.

 

Je kan de verhalen van ‘Sprekende Stenen’ ook beluisteren waar en wanneer je wil via www.sprekendestenen.be of je favorietepodcastkanaal.

 

Meer info: Cultuurdienst, cultuur@beernem.be, 050 79 99 00

Start-en eindpunt

Afstand

Type route

Prijs

Bijlages

Openingsuren

Toegankelijkheid

No items found.
No items found.
Sprekende Stenen
Nood aan meer informatie?

Kom gerust langs in ons infoloket voor extra tips, hotspots, wandelkaarten en advies op maat.

Tips in de omgeving van

Sprekende Stenen

Andere suggesties.

Bekijk alle suggesties