Sprekende Stenen

24/6/2022
Sprekende Stenen

Is een begraafplaats voor jou een plek waar je liever snel weer weggaat? Of maakt het je net nieuwsgierig, als je wandelt langs die rijen stenen, die oude namen en verweerde foto’s, de data op de stenen… Wat is er gebeurd tussen de eerste en de tweede datum? Wat als die stenen zouden kunnen spreken, wat zouden we dan te weten komen?

Podcastmakers Emma Vanpaemel en Elke Vanhaeckezochten het voor je uit. Vanaf nu kan je luisteren naar de verhalen van vijfmensen die Beernem mee gevormd hebben. Want

“Als de stenen op een kerkhof konden spreken was er evenveel ambiance als in een café.”

 

Op de begraafplaats Sint-Amandus, bij de graven van Irma Van Rie, RichardBatselaere, Wilfried De Gersem, Augustinus De Poorter en Maurice Vanhaecke vindje een QR-codes. Scan ze met je smartphone en beluister de verhalen achter destenen.

 

Arne Vanhaecke verzorgt de muziek, ActriceIlse De Koe werkte mee aan 1 van de ‘stenen’ en de Beernemnaren Gaby Coucke,Jean-Claude Vanhaecke, Thierry Gobert, Mickey Batselaere en Eddy Depoorter zijnte horen in de podcast.

 

Je kan de verhalen van ‘Sprekende Stenen’ ookbeluisteren waar en wanneer je wil via www.sprekendestenen.be of je favorietepodcastkanaal.

 

Meer info: Cultuurdienst, cultuur@beernem.be, 050 79 99 00