Zoeken

10-daagse van de geestelijke gezondheid

Sunday
1
October
2023
1/10/2023

Dit jaar staan alle acties in het teken van KRACHT. VeerKRACHT is belangrijk. Want veerkracht zorgt ervoor dat je je - zelfs bij tegenslag - goed in je vel blijft voelen, en dat je er misschien nog sterker uitkomt.

10-Daagse van de geestelijke gezondheid

De 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid vindt plaats van 1 tot 10 oktober. Dit jaar staan alle acties in het teken van KRACHT. VeerKRACHT is belangrijk. Want veerkracht zorgt ervoor dat je je - zelfs bij tegenslag - goed in je vel blijft voelen, en dat je er misschien nog sterker uitkomt. Ook in Beernem zetten we graag het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker.

We werken hiervoor samen met de zorgpartners in Beernem. Hieronder een overzicht van de activiteiten tijdens de 10-daagse.

Dorp met kracht!

Van zondag 1 t.e.m. 10 oktober

Zoek alle spreuken op de ramen in ons dorp. Je vindt ze bij onze (para)medische praktijken. Verzamel de groene letter en puzzel het woord.

Kom het deelnameformulier (Beernem, Oedelem of Sint-Joris) ophalen in de bibliotheek van Beernem of Oedelem. Je vindt het formulier ook via deze link, onderaan de pagina.

Je kan het ingevulde formulier inruilen bij de bibliotheek van Beernem of Oedelem voor een zakje met emotiebuttons. Deze emotiebuttons kan je ruilen met vrienden of familie totdat je alle verschillende emoties hebt verzameld. Wie kan alle emotiebuttons spelden op zijn rugzak?

Er is ook 1 gouden button. Wie deze wint, mag een dagje KRACHTig springen op een springkasteel bij je thuis.

Theatertoernee Te Gek?!

Zondag 1 oktober / Theaterzaal PC St-Amandus / 15 u

De muziektheatervoorstelling ‘Het komt voor in de beste families’ met zanger en acteur Mathias Vergels (Lowieke uit Thuis) komt naar Sint-Amandus. Hij brengt muziek en verhalen uit zijn eigen leven rond onmacht, angst en verdriet als iemand in je omgeving een ernstig psychisch probleem blijkt te hebben.

Tickets: www.amandus.be

Te gekke wandel- en sneukeltocht

Woensdag 4 oktober / LDC Flora / 10 – 15 u

De zorgpartners van Beernem organiseren samen met Wandelclub Beernem deze wandeling waarbij men je verwent met een aantal lekkere sneukels. Er is keuze uit 4, 6 en 10 km.

Alle afstanden zijn rolstoeltoegankelijk.

Start: LDC Flora, Bruggestraat 7, tussen 10.00 en 15.00 u

Prijs: € 1,50 leden / € 3,00 niet-leden

Contact: Wandelclub Beernem, info@wandelclubbeernem.be, 0474 41 78 96

Warme William

We zetten de Warme William bank voor de gelegenheid in de tuin van LDC Flora. Daarna doet Warme William, net zoals vorig jaar, zijn de toer langs de Beernemse scholen.

Warme William biedt een luisterend oor aan wie het nodig heeft.

Workshops Veerkrachtige Kinderen

woensdag 4 oktober / sportpark Drogenbrood

Op woensdag 4 oktober organiseren we in sportpark Drogenbrood gratis workshops voor kinderen die kaderen binnen het thema KRACHT:

  • 13.00 – 14.00 u: workshop kinderyoga (6-8 jaar)
  • 13.00 – 14.00 u: workshop zelfverdediging (9-12 jaar)
  • 14.15 – 15.45 u: workshop Make Some Noise: muziek/instrumenten maken (6-8 jaar)
  • 14.15 – 15.45 u: workshop breakdance (9-12 jaar)

Vooraf inschrijven is verplicht en kan via www.beernem.be/tickets.

Expo Fear

Zondag 8 oktober tot 3 december / PC Sint-Amandus

Gratis tentoonstelling ‘Over de grenzen van de Psychiatrie’. Deze kunsttentoonstelling is een organisatie van PAK in samenwerking met  Museum Dr. Guislain en PC Sint-Amandus.

Openingsuren: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 u, in het weekend van 14.00 tot 18.00 u.

Meer info

Bij het Sociaal Huis, sociaalhuis@beernem.be, 050 78 82 40