Zoeken

Expo 'Snelheid en spectakel: motorsport in Sint-Joris, Oedelem en Beernem'

Thursday
9
September
2021
9/9/2021

Expo 'Snelheid en spectakel: motorsport in Sint-Joris, Oedelem en Beernem'

Van 11 tot 26 september kan je in de Sinjo de expo 'Snelheid en spektakel, motorsport in Sint-Joris, Oedelem en Beernem' bezoeken. Deze expo is vrij toegankelijk tussen 10.00 en 18.00 u, behalve op zaterdag 25 september (gesloten wegens motorevent).

Ruim 40 jaar geleden stond Sint-Joris in het middelpunt van de internationale motorsportwereld met de in motorkringen nog steeds legendarische wegraces door het centrum van Sint-Joris. Maar de Motorvrienden Sint-Joris organiseerden ook motocross- en trialwedstrijden met plaatselijk talent.

Op ’t Vliegend Paard in Oedelem maakte de gelijknamige motosportvereniging al vanaf 1948 naam met de organisatie van motocrosswedstrijden.

In Beernem introduceerde MC Den Brandt de nu nog steeds gekende Paastrofee. MC ’t Hoekske en MC Hulstlo maakten en maken het mogelijk voor plaatselijk en ander talent om goed omkaderd deel te nemen aan wedstrijden.

Ontdek hun verhaal in een erfgoedexpo met talrijke foto’s en voorwerpen. Je kan de expo gratis bezoeken van 11 tot 26 september in de Sinjo tussen 10.00 en 18.00 u, behalve op zaterdag 25 september (gesloten wegens motorevent).

Ontdek ook het belevingsboek ‘Snelheid en spektakel’ van Hendrik De Rycker via www.motorsportsintjoris.be.

Of maak met een gids de 3 km-lange wandeling langs het originele motorrace- en motorcrossparcours in Sint-Joris, doorspekt met foto’s en anekdotes (info en boekingen: 0478 35 14 11).

MEER INFO