Wist je dat je bijna het volledige grondgebied van Beernem te voet kan ontdekken aan de hand van wandelknooppunten?  Met het wandelnetwerk Velden en Meersen en het aansluitende wandelnetwerk Bulskampveld kan je gemakkelijk van Brugge tot Aalter, van Sijsele tot Waardamme of Kruiskerke wandelen.

Beide netwerken samen zijn goed voor 340km wandelplezier. Doe daar nog het netwerk van de Grote Routepaden bij en je hebt meer dan genoeg mogelijkheden om een mini trektocht uit te stippelen in onze regio.  

Stippel je graag zelf je wandelparcours uit, dan kies je voor de knooppuntkaarten. Handige netwerkkaarten en herkenbare wegwijzertjes loodsen je van knooppunt naar knooppunt voor een wandeltocht op maat. De wandelafstand bepaal je zelf aan de hand van de kilometeraanduiding op de kaart. In Beernem heb je 2 mooie wandelnetwerken.

Het wandelnetwerk Velden en Meersen verbindt Oedelemberg met de vallei van de Zuidleie, het Beverhoutsveld, de Assebroekse Meersen, Ryckevelde en loopt tot de rand van Brugge.

Het wandelnetwerk Bulskampveld is met haar 225 km het grootste netwerk van de provincie.  Eeuwenoude bosdomeinen en open veldgebieden vormen het decor voor het wandelnetwerk die loopt over de gemeenten Beernem, Oostkamp, Wingene, Ruiselede en Aalter. Kaarsrechte dreven en uitnodigende bospaden dooraderen de groene long op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen.

Start-en eindpunt

Afstand

Type route

Prijs

Downloads

Openingsuren

Mini-trekking adhv knooppuntkaarten
Nood aan meer informatie?

Kom gerust langs in ons infoloket voor extra tips, hotspots, wandelkaarten en advies op maat.

Tips in de omgeving van

Mini-trekking adhv knooppuntkaarten

Andere suggesties.

Bekijk alle suggesties