Zoeken

De kermissen zijn er weer!

Friday
6
August
2021
6/8/2021

De kermissen zijn er weer! Vanavond start Statiekermis aan de HMMG-kerk. Er staat een frituur, visspel, kindermolen, schietkraam, Lambada en lunapark.

Het feestcomité Reigerlo zorgt voor het randprogramma op de parking van de Sint-Hubertusstraat.  Vanavond een Foute Party, morgen een grandioze kindernamiddag en met zondag hun jaarlijkse rommelmarkt in de H. d'Ydewallestraat, Kardinaal Cardijnlaan en Sint-Amanduslaan (incl. zijstraten).

Het eerste weekend van september, van 4 tot 6 september 2021, vind je ook de zomerkermis van Sint-Joris in de Kooldreef en op het Pelderijn. Deze kermis wordt in samenwerking met vzw Ten Distel georganiseerd. Vrijdag vind je op het Pelderijn een Walking Dinner (na inschijving), op zaterdag: rommelmarkt (organisatie van Feestcomité Reigerlo, koers op rollen en afterparty op het Pelderijn, zondag is er een kinderkoers (organisatie van De Kassei Klievers) en maandag vind je in de tent een seniorennamiddag en line-dancing met begeleiding. Bekijk het volledige kermisprogramma hier.

Ontdek ook het nieuwe fietspad in de Sint-Jorisstraat a.d.h.v. een kermisfietszoektocht. Haal je deelnameformulier op in de feesttent van vzw Ten Distel op het Pelderijn.

Na Sint-Joris is dan de septemberkermis van Oedelem aan de beurt. Van 11 tot 14 september 2021 organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met het feestcomité De Zaklopers de kermis op de Markt van Oedelem. Vrijdag is er een optreden van The Wildflowers, zaterdag een quiz-avond, zondag een zomermarkt in de Oudezakstraat en maandag een Ballonworp op de Markt met een 'pintje-dek' in café Mitra. Het volledige programma vind je hier.

En de laatste kermis zijn de Rozenfeesten van 24 - 26 september 2021 met hun jaarlijkse sneukeltocht op 19 september, hun avondmarkt op vrijdag 24 september en de berenloop op zondag 26 september 2021.

Vergeet zeker ook niet om je bonnetje voor de zomerdrink op te halen tijdens de kermissen:

  • op het Pelderijn op zondag 5 september 2021 van 14u00 tot 16u00
  • In Het Schepenhuys op de Markt van Oedelem op zondag 12 september 2021 van 10u00 tot 15u00
  • Op het grasplein bij het gemeentehuis tijdens de avondmarkt van de Rozenfeesten op vrijdag 24 september 2021 van 19u00 tot 20u00.

#visitbeernem #igbeernem