Zoeken

Schatten van Vlieg in Beernem

Thursday
1
July
2021
1/7/2021

Deze zomer hebben we in Beernem maar liefst vier schatten van Vlieg! Van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2021 kan je de zoektochten ontdekken.  Ze zijn gratis en geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Ontdek ze allemaal en zie of jij ziet wat ik zie. Deel je avonturen met #schattenvanvlieg #igbeernem en #visitbeernem.

Deze schatten van Vlieg kan je ontdekken:

·       Vind jij je weg?

(zoektocht in Oedelem: 4,3 km)

Help jij Vlieg de juiste weg te vinden?  Ontdek je ook welke kleuren Vlieg onderweg tegenkomt?  Volg de bordjes met tekeningen. De pijlen wijzen je de weg. Ze leiden je van de ene tekening naar de andere.  Kan je ook de rebus ontcijferen en de tekeningen op je blad inde juiste kleur inkleuren?

Kom je deelnameformulier ophalen in de dienst voor toerisme in Het Schepenhuys (= de start) tijdens de openingsuren en ontvang nog een kleine verrassing.  Je kan het formulier ook hier downloaden.

·       Speurneus in Wonderland

(zoektocht Bibliotheek Beernem)

Ga mee in het labyrint van Wonderland ... Je ontmoet het Witte Konijn, de Maffe Hoedenmaker, de Gniffelkat, de Hertogin en de Rode Hartenkoningin met haar Kaartenleger. Kijk, zoek en vind de sleutelcode om te ontsnappen! Kom met de hele familie: dit spel is voor groot en klein, dus op 2 niveaus te spelen.

Je kan deze zoektocht vinden in de bibliotheek van Beernem tijdens de openingsuren.  Meer info vind je hier

 

·       Help Vlerk naar huis

(zoektocht Bezoekerscentrum Bulskampveld)

Er was een feest in het bos en de dieren van de nacht werden verjaagd. Sommigen vonden de weg naar hun nest niet terug. 's Ochtends gaat Vlieg zoals steeds op zoek naar zoetigheid en tot zijn grote schrik komt hij Vlerk de Vleermuis tegen. Deze keer is Vlieg niet bang want Vlerk is helemaal uitgeput en te moe om op Vlieg te jagen. Samen zoeken ze in het bos naar het huis van Vlerk.

Het luisterverhaal kan je hier op je smartphone downloaden vanaf 1 juli 2021.

 

·       Het Plukhofmysterie

(zoektocht Plukhof Beernem: 1,5 km)

Bij terugkeer van het Mexicoveld, ontdekt boer Jeroen dat zijn verzameling van twee-stippige lieveheersbeestjes verdwenen is. Iemand heeft ze gestolen! Boer Jeroen is wanhopig: hoe moet hij nu de bladluizen op de planten bestrijden? Lossen jullie samen met Vlieg het Plukhofmysterie op?

De zoektocht start aan de Zomerbarak op het kasteelveld van het Plukhof. Vergeet zeker je balpen en eventueel je smartphone niet.

Meer info kan je hier vinden.