Zoeken

Mini-trekking in Beernem

Tuesday
23
June
2020
23/6/2020

Wandelnetwerken

Stippel je graag zelf je wandelparcours uit, dan kies je voor de knooppuntkaarten. Handige netwerkkaarten en herkenbare wegwijzertjes loodsen je van knooppunt naar knooppunt voor een wandeltocht op maat. De wandelafstand bepaal je zelf aan de hand van de kilometeraanduiding op de kaart. In Beernem heb je 2 mooie wandelnetwerken: het Wandelnetwerk Bulskampveld en het Wandelnetwerk Velden en Meersen.

1. Wandelnetwerk Bulskampveld

Copyright Westtoer

In het wandelnetwerk Bulskampveld staat het landschap van bossen en landgoederen centraal. Het voormalige heidegebied omvat uitgestrekte naald- en loofbossen en akkers, afgebakend met loodrechte dreven en autoluwe kronkelwegen. Stippel je eigen wandeling uit aan de hand van genummerde knooppunten, kies je startplaats en wandel zo lang of zo ver je wil. De bewegwijzering bestaat uit witte bordjes met rode opdruk en werkt in twee richtingen.

Westtoer is momenteel bezig met de herwerking van het Wandelnetwerk Bulskampveld. Vanaf 5 december 2020 zal de nieuwe kaart beschikbaar zijn.

De bestaande wandelroutes die op het wandelnetwerk liggen (Parochieveldwandelroute, Kampveldwandelroute, Bulskampveldwandelroute, Wildenburgwandelroute) worden als suggestielussen opgenomen in de wandelnetwerkkaart.  Deze wandelroutes zullen bewegwijzerd zijn.

Praktisch

 • Afstand: 225 km
 • Vorm: Netwerk
 • Type route: Knooppunten
 • Prijs: € 8
 • De kaart is verkrijgbaar bij de toeristische dienst, het bezoekerscentrum van Bulskampveld en via de webshop van Westtoer vanaf 5 december 2020.

2. Wandelnetwerk Velden en Meersen

Copyright Westtoer

Het wandelnetwerk Velden en Meersen verbindt 115 km wandelwegen in de groene long ten oosten van Brugge. Historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, Ryckevelde, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden, de vallei van de Zuidleie en Oedelemberg zijn het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk.

Brugge en de dorpen Steenbrugge, Sijsele, Ver-Assebroek, Moerbrugge, en Oedelem verankeren het netwerk in het Brugse Ommeland en vormen de toegangspoorten tot het wandelnetwerk.

Praktisch

 • Afstand: 115 km
 • Vorm: Netwerk
 • Type route: Knooppunten
 • Prijs: € 8
 • De kaart is verkrijgbaar bij de toeristische dienst, het bezoekerscentrum van Bulskampveld en via de webshop van Westtoer.

Grote Routepaden

Copyright Grote Routepaden

De GR 129 loopt dwars door België, van de kust tot de Ardennen. Dit pad toont wat Vlaanderen en Wallonië aan ‘platteland’ en ‘heuvelland’ te bieden hebben. In deze gids wordt het traject door Vlaanderen beschreven van Brugge tot Ellezelles.

Dagstapper Beernem

Met deze dagstapper verken je het bosrijkste gebied van West-Vlaanderen. In het Provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld en het Vagevuurbos geniet je van de combinatie van doorkijkjes en groen lover. Het bos zendmasten in de buurt van de Gulke Putten zorgt voor een technische noot. Het Parochieveldpad brengt je langs Doomkerke naar een ander uitnodigend natuurgebied, de Vorte Bossen. Langs een oude heerweg keer je terug op Beernems grondgebied, waar een mooi bospad door het domein van het Psychiatrisch Centrum opnieuw aansluiting geeft op de dreven rond het Provinciedomein.

Praktisch

 • Afstand: 23,4 km
 • Vorm: Lusvormige GR-route
 • Vertrekpunt: Parking Driekoningen, Bulscampveld 10, 8730 Beernem
 • Deze wandeling maakt gebruik van de GR 129 en de GR 131.

Langeafstandfietsroutes

Copyright Kristal Foto

De langeafstandsfietsroutes of landelijke fietsroutes - LF Routes, zijn routes in lijn die diverse regio's, en zelfs landen doorkruisen. De routes zijn zorgvuldig uitgestippeld en volledig bewegwijzerd met geelblauwe tekens of met rechthoekige bordjes.

Je fietst hoofdzakelijk langs rustige en veilige binnenweggetjes en vrijliggende fietspaden. LF-routes voeren je langs de mooiste plekjes van Vlaanderen. Ze leiden je doorheen kleurrijke landschappen en rijgen grote kunststeden zoals Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel aan elkaar.