Zoeken in Visit Beernem

Met kinderen het bos in!

Friday
4
November
2022
4/11/2022

Herfst: de ideale periode om kinderen al hun zintuigen te laten gebruiken!

Ontdek het Landschapspark Bulskampveld aan de hand van zijn 5 expedities.  Deze korte wandellusjes zijn ideaal om kinderen de natuur te laten ontdekken, te klimmen en klauteren of gewoon te ravotten.  In elke gemeente van het Landschapspark (Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter) vind je een expeditie.  Meer info vind je hier.

Vergeet ook onze speelnatuur niet in het Brugse Ommeland zoals speelbossen en natuurspeelplaatsen.  

  • Speelbossen zijn zones in een bos waar de kinderen naar hartelust kampen kunnen bouwen, bosspelletjes spelen, natuur ontdekken,... Wie het liever rustiger aandoet, kan er ook een wandelingetje maken. Wist je dat het Voskesbos in Beernem ook een vrij toegankelijk speelbos is?  De ingang vind je aan de Kardinaal Cardijnlaan 11, 8730 Beernem.
  • Natuurspeelplaatsen zijn speelpleinen die in de natuurliggen, waar hindernissenparcours kunnen worden afgelegd en speeltoestelleneerder uit natuurlijk materiaal zijn gemaakt.

Je vindt een overzicht op de website van het Brugse Ommeland.

 

Ga je liever op speurtocht?  Dan is de Kiekeboe-zoektocht misschien iets voor jou!  Personages Fanny en Nopel nemen je mee op zoek naar mama Charlotte.  Ze vonden in hun brievenbus een anonieme brief met de boodschap: ‘Beernem Bulskampveld’. Meer weten ze niet.  Ze hebben jullie hulp nodig!

De zoektocht van 6km is aangeduid met een uitgestippelde wandeling en start aan de parking Drie Koningen.  Het deelnameformulier kan je downloaden op de website van het Bezoekerscentrum Bulskampveld. De zoektocht kan je doen tot eind augustus 2023.