Zoeken

Kapelletjestocht

Tuesday
5
September
2023
5/9/2023

Ga in Beernem met de fiets op kapelletjestocht!

Naar aanleiding van Open Monumentendag in 2023 werden er 2 kapelletjestochten uitgestippeld. Want wat is er nu meer verbonden met ons platteland dan de vele kapelletjes die je onderweg tegenkomt? Dit kleine erfgoed wordt misschien snel over het hoofd gezien, maar elke kapel heeft zijn eigen verhaal.

Kapelletjestocht door Oedelem

De Govaertskapel in de Beekstraat is het startpunt van een fietslus van 18,5 km die je meeneemt langs vele Oedelemse kapelletjes. De Govaertskapel werd in 1884 gebouwd in zijn eigen park. In 1951 werd er aan het park een ommegang toegevoegd. De kapel is nog altijd in gebruik en heeft vele verhalen te vertellen. Kom alvast de magie van de site beleven en ondertussen kan je ook je inbreng geven over de restauratieplannen van het gemeentebestuur.

Kapelletjestocht door Beernem en Sint-Joris

De Mariakapel in de Maria-Aaltersteenweg is het startpunt van een fietslus van 17,5 km langs bekende en minder bekende kapelletjes in Sint-Joris, Beernem en Zeldonk. Deze herdenkingskapel werd opgericht in 1866 en is toegewijd aan het Heilig Hart van Maria. Deze mooie kapel is meestal op slot, maar op Open Monumentendag kan je er ook binnen een kijkje nemen en wie weet een kaarsje branden.

Praktisch

De infobrochures van de kapelletjestocht vind je in de downloads hierboven of in het gemeentehuis/bibliotheek Beernem of Oedelem of via de GPX-route op RouteYou.

Meer info

Bij de Cultuurdienst, cultuur@beernem.be, 050 79 99 00.