Zoeken

Dorp van de Ronde

Wednesday
29
March
2023
29/3/2023

Vlaanderens mooiste passeert door Beernem en dat wordt gevierd!

Parcours

De renners komen rond 10.10 u vanuit Brugge richting Oedelem en fietsen langs de Bruggestraat en de Knesselarestraat. Aan het kruispunt Den Hoorn slaan de renners rechts in om via de Schipperstraat en de Hoornstraat Beernem te bereiken. Daar volgt het peloton de Parkstraat om vervolgens links af te slaan in de Sint-Andreaslaan. Uiteindelijk gaat het via de Sint-Jorisstraat richting Knesselare / Aalter.

Verkeersmaatregelen

Er geldt een rijverbod langs het parcours van 10.00 tot 11.00 u. Er rijden ook geen bussen van De Lijn tussen 10.00 en 11.00 u langs het parcours. Er zijn tijdens de doortocht geen omleidingen voorzien. Er geldt over gans het parcours een parkeerverbod van 8.00 tot 12.00 u (op bepaalde plaatsen al vanaf 6.00 u).

De Markt van Oedelem is op zondag 2 april gans de dag afgesloten voor het verkeer omdat de Markt die dag ingericht wordt als feestzone. De opbouw van de feestzone, en dus ook het afsluiten van de Markt, start al op zaterdag 1 april.

Activiteiten

Heel wat verenigingen organiseren op 2 april een evenement. Het volledige overzicht vind je hier.

Expo 'Wielercultuur in Beernem'

Van 1 tot en met 8 april kan je in zaal Sinjo in Sint-Joris opnieuw de Expo Beernemse Wielercultuur bekijken waar zowel wedstrijdcoureurs als fietsliefhebbers in beeld worden gebracht.

In de bar kan je proeven van een Export Roger Lambrecht, als eerbetoon aan de profwielrenner uit Sint-Joris, ex-gele trui Ronde van Frankrijk en meerdere malen deelnemer Ronde van Vlaanderen.

Openingsuren expo en bar: ma - vr: 14.00 – 17.00 u,za: 9.00 – 18.00 u, zo: 8.00 – 20.00 u

Foto's?

Heb je mooie foto's van de doortocht van de Ronde, van de activiteiten in het kader van Dorp van de Ronde? Deel ze met ons gerust op Instagram met de hashtag #igbeernem of via mail naar feestelijkheden@beernem.be!