Zoeken

Wist jij dat het Landschapspark Bulskampveld bulkt van boeiende geschiedenis en mysterieuze verhalen? Enig idee waar de naam Bulskampveld of Bulnas Campa vandaan komt? En wat deden die lattenklievers in Sint-Joris precies? Of ben je benieuwd naar de verhalen van de meid die ‘diende’ op het kasteel Gruuthuuse in Oostkamp? En wie was die Bende van Wildenburg?

Het vertelcollectief Mandragora distilleerde heel wat verhalen uit het rijke verleden van het Landschapspark Bulskampveld en laat tot maart 2023 elke maand een Podcastaflevering op je los.

De podcast-reeks “Over leven en overleven” laat je smullen van de geweldige getuigenissen uit het rijke verleden van je eigen streek. De twee charmante vertellers dompelen je onder in een bad van merkwaardige verhalen, interessante geschiedenis en toffe wist-je-datjes uit het Landschapspark.

Korte beschrijving:

Tijdens je wandeling of fietstocht in het prachtige Landschapspark Bulskampveld, is het je zeker al opgevallen dat overal in het landschap kastelen en mooie landgoederen opduiken. Zij zijn de stille getuigen van een tijd die we ons nu nog moeilijk kunnen voorstellen.

We maken vandaag kennis met Bruntje Vandevoorde, schoonbroer van veldwachter Sassen Dierickx van het Lippensgoed Bulskampveld en ook met de meid die diende op het kasteel Gruuthuuse in Oostkamp.

Beluister hier de tweede podcast: Het kasteelleven in Landschapspark Bulskampveld, of ga naar www.landschapspark-bulskampveld.be voor alle afleveringen!  

Start-en eindpunt

Afstand

Type route

Prijs

Bijlages

Openingsuren

Toegankelijkheid

No items found.
No items found.
Podcast 2: Het kasteelleven in Landschapspark Bulskampveld
Nood aan meer informatie?

Kom gerust langs in ons infoloket voor extra tips, hotspots, wandelkaarten en advies op maat.

Tips in de omgeving van

Podcast 2: Het kasteelleven in Landschapspark Bulskampveld

Geen items gevonden.

Andere suggesties.

Bekijk alle suggesties