Zoeken

Het Landschapspark Drongengoed bouwt aan een unieke toeristisch-recreatieve bestemming binnen de toeristische regio Meetjesland (Oost-Vlaanderen). Het Drongengoed is, met ongeveer 750 ha, het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen.

Wist je dat er zelfs in de middeleeuwen een bossengordel bestond tussen Gent en Brugge? Vandaag nog ontdek je in Drongengoed en omgeving hier de restanten van. Dit knappe natuurdomein waaiert uit langsheen Knesselare, Ursel, Kleit en Oostwinkel.

In het Drongengoed is het Agentschap Natuur & Bos beheerder in grote stukken van het bos. Het Agentschap heeft een intensieve werking in dit grootste bos van Vlaanderen. Om te ontdekken wat kan en niet kan in het gebied: klik hier.

Het park is een paradijs voor sportievelingen, wandelfanaten, kunstliefhebbers en zelfs foodies. Want natuurlijk vind je in de buurt enkele heerlijke horeca-adresjes. Elke vierkante meter van dit prachtige domein is de moeite waard om te ontdekken.

Fiets en wandel, vanuit de dorpskernen, langs de verschillende attractiepunten binnen dit boeiend landelijk lappendeken. Wat er allemaal te beleven valt, vind je hier. Ontdek, geniet, ontspan!

Start-en eindpunt

Afstand

Type route

Prijs

Bijlages

Openingsuren

Toegankelijkheid

No items found.
No items found.
Landschapspark Drongengoed
Nood aan meer informatie?

Kom gerust langs in ons infoloket voor extra tips, hotspots, wandelkaarten en advies op maat.

Tips in de omgeving van

Landschapspark Drongengoed

Andere suggesties.

Bekijk alle suggesties