Zoeken in Visit Beernem

De aarde warmt op. De hele wereld is op zoek naar manieren om die klimaatopwarming tegen te gaan. Landbouwers kunnen er een belangrijke rol in spelen. Via Carbon Farming of koolstoflandbouw werken landbouwers actief mee aan een duurzame toekomst. Door specifieke teelttechnieken toe te passen, gaan ze aan de slag om C (koolstof) in de bodem op te slaan. Zo vermindert de concentratie aan CO2 in de atmosfeer. Om de burger bewust te maken van die unieke troef waarover de landbouwsector beschikt, lanceren Gemeente Beernem, Inagro en Boerennatuur de Carbon Farming-wandelroute.

In het Beverhoutsveld in Beernem passen landbouwers een aantal technieken toe om CO2 uit de lucht te halen en organische koolstof in de bodem op te bouwen. En dat is een win-winsituatie, want C opslaan in de bodem verbetert niet alleen de atmosfeer, meer koolstof in de bodem is ook goed voor de landbouwer. Het levert een betere bodemvruchtbaarheid, weerbare gewassen, meer biodiversiteit, minder erosie, een verhoogd waterhoudend vermogen en een betere opname van nutriënten door de plant op. Om de technieken toe te passen, krijgen delandbouwers ondersteuning van Inagro en Boerennatuur.

Gemeente Beernem, Inagro en Boerennatuur werkten samen een nieuwe wandelroute in het Beverhoutsveld uit. Via borden op de route maken wandelaars kennis met de details van verschillende technieken die de koolstofbewuste landbouwers toepassen.

Hou je ogen goed open en ontdek hoe de landbouw de klimaatverandering helpt temperen en tegelijk zorgt voor de voedselproductie van morgen

Praktisch

  • Afstand: 7,7 km
  • Vorm: Lusvorming eenrichting
  • Type route: Bewegwijzerde route
  • Vertrekpunt: Parking, Beekstraat 8730 Oedelem (Knooppunt 77)

Suggesties

No items found.

Start-en eindpunt

Parking, Beekstraat, 8730 Oedelem

Afstand

7,7 km

Type route

Lusvormig, bewegwijzerd, eenrichting

Prijs

Openingsuren

Toegankelijkheid

No items found.
No items found.
Carbon Farming-wandelroute
Nood aan meer informatie?

Kom gerust langs in ons infoloket voor extra tips, hotspots, wandelkaarten en advies op maat.

Tips in de omgeving van

Carbon Farming-wandelroute

Andere suggesties.

Bekijk alle suggesties