Mini-trekking in Beernem

Wandelnetwerken

Stippel je graag zelf je wandelparcours uit, dan kies je voor de knooppuntkaarten. Handige netwerkkaarten en herkenbare wegwijzertjes loodsen je van knooppunt naar knooppunt voor een wandeltocht op maat. De wandelafstand bepaal je zelf aan de hand van de kilometeraanduiding op de kaart. In Beernem heb je 2 mooie wandelnetwerken: het Wandelnetwerk Bulskampveld en het Wandelnetwerk Velden en Meersen.

1. Wandelnetwerk Bulskampveld

Copyright Westtoer

In het wandelnetwerk Bulskampveld staat het landschap van bossen en landgoederen centraal. Het voormalige heidegebied omvat uitgestrekte naald- en loofbossen en akkers, afgebakend met loodrechte dreven en autoluwe kronkelwegen. Stippel je eigen wandeling uit aan de hand van genummerde knooppunten, kies je startplaats en wandel zo lang of zo ver je wil. De bewegwijzering bestaat uit witte bordjes met rode opdruk en werkt in twee richtingen.

Westtoer is momenteel bezig met de herwerking van het Wandelnetwerk Bulskampveld. Vanaf november 2020 zal de nieuwe kaart met uitbreiding richting Oostkamp beschikbaar zijn.

De bestaande wandelroutes die op het wandelnetwerk liggen (Parochieveldwandelroute, Kampveldwandelroute, Bulskampveldwandelroute, Wildenburgwandelroute) zullen suggestielussen worden in de wandelnetwerkkaarten. Voor deze wandelroutes verschijnt geen aparte brochure, maar de bewegwijzering blijft.

Praktisch

  • Kostprijs: €3
  • Koop de wandelroute hier of op de Dienst voor Toerisme (Markt 1 - Beernem)

2. Wandelnetwerk Velden en Meersen

Copyright Westtoer

Het wandelnetwerk Velden en Meersen verbindt 115 km wandelwegen in de groene long ten oosten van Brugge. Historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, Ryckevelde, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden, de vallei van de Zuidleie en Oedelemberg zijn het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk.

Brugge en de dorpen Steenbrugge, Sijsele, Ver-Assebroek, Moerbrugge, en Oedelem verankeren het netwerk in het Brugse Ommeland en vormen de toegangspoorten tot het wandelnetwerk.

Praktisch

  • Kostprijs: €8
  • Koop de wandelroute hier of op de Dienst voor Toerisme (Markt 1 - Beernem)

Grote Routepaden

Copyright Grote Routepaden

De GR 129 loopt dwars door België, van de kust tot de Ardennen. Dit pad toont wat Vlaanderen en Wallonië aan ‘platteland’ en ‘heuvelland’ te bieden hebben. In deze gids wordt het traject door Vlaanderen beschreven van Brugge tot Ellezelles.

Dagstapper Beernem

Met deze dagstapper verken je het bosrijkste gebied van West-Vlaanderen. In het Provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld en het Vagevuurbos geniet je van de combinatie van doorkijkjes en groen lover. Het bos zendmasten in de buurt van de Gulke Putten zorgt voor een technische noot. Het Parochieveldpad brengt je langs Doomkerke naar een ander uitnodigend natuurgebied, de Vorte Bossen. Langs een oude heerweg keer je terug op Beernems grondgebied, waar een mooi bospad door het domein van het Psychiatrisch Centrum opnieuw aansluiting geeft op de dreven rond het Provinciedomein.

Praktisch

  • 23,4 km
  • Deze wandeling maakt gebruik van de GR 129 en de GR 131.

Landelijke Fietsroutes

Copyright Kristal Foto

De Landelijke Fietsroutes - LF Routes, zijn routes in lijn die diverse regio's, en zelfs landen doorkruisen. De routes zijn zorgvuldig uitgestippeld en volledig bewegwijzerd met geelblauwe tekens of met rechthoekige bordjes.

Je fietst hoofdzakelijk langs rustige en veilige binnenweggetjes en vrijliggende fietspaden. LF-routes voeren je langs de mooiste plekjes van Vlaanderen. Ze leiden je doorheen kleurrijke landschappen en rijgen grote kunststeden zoals Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel aan elkaar.

Bekijk ook deze nieuwsberichten

Een tip voor Visit Beernem?
Heb je een tip, activiteit of ken je een plekje die we zeker op deze website moeten plaatsen? Laat het ons zeker weten
Contacteer ons