Drie tips om de lokale handelaar te steunen op sociale media

19
Jun
2020

Steun de handelaars met je duim

De Beernemse handelaars kunnen wat extra steun gebruiken en jij kan daarbij helpen! Neem je smartphone en volg deze drie tips om snel en gemakkelijk met jouw duim voor steun te zorgen.

Tip 1: volg de handelaar op sociale media

Heel wat handelaars hebben een eigen pagina op Facebook en/of Instagram waar ze updates, belangrijke info of speciale acties posten. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Zoek de pagina van de handelaar op Facebook, klik op 'leuk vinden' en surf nadien naar Instagram om het juiste account te 'volgen'.

Wil je nog een stapje verder gaan en extra steun bieden? Deel dan af en toe een bericht van je favoriete handelaar op jouw profiel. Zo bereik je ook jouw vrienden en volgers, die op hun beurt de pagina van de handelaar kunnen liken/volgen en binnenkort misschien ook een bezoek plannen.

Extra tip voor de handelaar:

Zorg voor juiste info op je Facebook- en/of Instagrampagina en plaats af en toe een update. Besteed genoeg aandacht aan correcte openingsuren, aantrekkelijke foto's en duidelijke nieuwsberichten. Dat zorgt voor meer likes en volgers, dus ook voor meer klanten!

Tip 2: deel jouw bezoek op sociale media

Na een bezoekje aan je favoriete handelaar, is het altijd leuk om een foto van je ervaring te plaatsen. Lekker gegeten, heerlijk gedronken of een nieuwe fiets gekocht? Deel het op jouw sociale media, tag de handelaar en zorg voor de juiste hashtags zoals #igbeernem, #kooplokaal, #wehebbenhetinbeernem.

Extra tip voor de handelaar:

Zorg dat je zichtbaar en vindbaar bent op Facebook en/of Instagram zodat mensen je kunnen taggen en hun foto's kunnen delen. Bedank mensen door een reactie te plaatsen of het bericht leuk te vinden.

Tip 3: schrijf een aanbeveling

Terug thuis na een geslaagd bezoek? Schrijf een positieve aanbeveling op Google, Facebook, TripAdvisor,... zodat toekomstige klanten kunnen leren van jouw ervaring. Geef een score op vijf en vertel hoe jij je bezoek beleefd hebt. Dit helpt de handelaar ook om de ranking van zijn bedrijf te verbeteren op Google.

Extra tip voor de handelaar:

Een minder goede recensie gekregen? Geen paniek. Ga op een vriendelijke manier in dialoog en probeer ervoor te zorgen dat de persoon in kwestie de volgende keer een aangenaam bezoek beleeft!

Bekijk ook deze nieuwsberichten

Een tip voor Visit Beernem?
Heb je een tip, activiteit of ken je een plekje die we zeker op deze website moeten plaatsen? Laat het ons zeker weten
Contacteer ons