Welkom in Beernem!

Beernem bestaat uit drie deelgemeenten: Beernem, Oedelem en Sint-Joris. Ondertussen noemen meer dan 15.000 mensen deze gemeente hun thuis! Het natuurgebied Bulskampveld is een grote trekpleister en beslaat meer dan 200 hectare. Beernem kent een lange geschiedenis, die teruggaat tot de ijzertijd. Vandaag is het een levendige gemeente met een bloeiende economie.

Ligging

Beernem bevindt zich tussen Brugge en Gent, op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen. De gemeente maakt deel uit van het Brugse Ommeland. Beernem is vlot bereikbaar via de E40: in slechts enkele minuten sta je in het hart van het dorp. Vandaar kun je ook snel naar Oedelem en Sint-Joris reizen.

Landschapspark Bulskampveld

Ontdek het grootste aaneengesloten groengebied van West- en Oost-Vlaanderen en haar grootste geheimen op maar liefst 90km² land. Het wandelnetwerk biedt je meer dan 150 km wandelplezier in het groen. Je kan er dagenlang ongestoord op ontdekking.

Ontdek de vele unieke paadjes en dreven in en rond Beernem en adem de ziel in van het prachtige landschap. Ontdek ze te voet of met de fiets aan de hand van onze ontdekkingsbrochures. Verkrijgbaar op dienst toerisme, Het Schepenhuys in Oedelem en de infopunten.

Ontdek en beleef Beernem

Beernem herbergt heel wat leuke horecazaken. Daar kun je kennismaken met lokale lekkernijen, maar ook met echte Vlaamse klassiekers. Een bezoek aan Beernem gaat hand in hand met genieten. Ontdek hieronder wat de gemeente allemaal te bieden heeft!

Streekproducten

Beernem staat gekend om zijn aperitief Flor, Préaris van Vliegende Paard Brouwers en de bieren van Brouwerij Rostune. Ook de toeristische uitjes in onze gemeente zijn een aanrader voor echte levensgenieters!

Ontdek het programma van O.C. De Kleine Beer

Beernem bruist, ook op cultureel vlak. Het ontmoetingscentrum De Kleine Beer heeft een uitgebreid activiteitenschema, zorg dat je geen enkele hoogvlieger mist! Klik op het logo van De Kleine Beer hiernaast, om het programmaboekje te downloaden!

Winkelen in Beernem

Met de Beernemse Joyn-kaart verzamel je winstkansen waarmee je prijzen kan winnen en kan genieten van extra korting bij de deelnemende handelszaken.

Met de Beernem.kado kan je bij heel wat handelszaken in Beernem betalen. Hou je van lokaal winkelen en steun je graag de lokale handels- en horecazaken? Dan is de Beernem.kado iets voor jou! Het ideale cadeau om te geven en te krijgen.

Ontdek ze hieronder!

Beernemse joyn-kaart
Beernemse kadobon